Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι στον τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο  υπηρετούν, σήμερα, 35 μάχιμα πληρώματα ασθενοφόρων, 2 διοικητικοί και 1 ιατρός, που, όμως, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι βάρδιες και οι αυξημένες ανάγκες, με τους εργαζόμενους να έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους. Αυτό σημαίνει ότι από τα έξι (6) ασθενοφόρα που πρέπει να υπάρχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να καλύπτονται οι ανάγκες του νησιού, μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα τρία (3).

Επισημαίνει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο νησί, τονίζοντας ότι το 2017 το ΕΚΑΒ κλήθηκε να παρέμβει σε 8.308 περιστατικά.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι  για να καλύπτονται όλες οι ανάγκες με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τα γεωγραφικά δεδομένα του νησιού και την απόσταση από το νοσοκομείο θα πρέπει να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα, επί 24ωρου βάσεως:

– 2 ασθενοφόρα στον Τομέα Ρόδου.

– 1 ασθενοφόρο στον Τομέα Αρχαγγέλου.

– 1 ασθενοφόρο στον Τομέα Έμπωνα.

– 1 ασθενοφόρο στον Τομέα Νότιας Ρόδου.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 61 πληρώματα ασθενοφόρων, αντί των 35 που υπάρχουν σήμερα, αλλά και η τοποθέτηση ενός ακόμα γιατρού στο ΕΚΑΒ Ρόδου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας την αλλαγή του οργανογράμματος του ΕΚΑΒ Ρόδου, μετά την αναβάθμισή του σε επιχειρησιακό κέντρο, και την ενίσχυσή του με προσωπικό, αφού άμεσα θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση με 20, τουλάχιστον, πληρώματα ασθενοφόρων.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

17.07.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΡΟΔΟ