Αναγκαστήκαμε να την στηρίξουμε γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέγαμε την έξοδο από το ευρώ, την άτακτη χρεοκοπία και το κούρεμα ή την οριστική  απώλεια των καταθέσεων των πολιτών.
Στηρίξαμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και αποτρέψαμε την άτακτη χρεοκοπία. Αυτό που προέχει τώρα είναι να διασφαλιστεί η επιστροφή της χώρας  στην ομαλότητα.
 
Η συναίνεση που δώσαμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας, δεν σημαίνει συνενοχή ούτε οδηγεί στην παραγραφή ευθυνών.
 
Αν η κυβέρνηση είχε κλείσει τη συμφωνία στις αρχές Φεβρουαρίου, όλα θα ήταν διαφορετικά. Τα μέτρα  δεν θα ήταν 13,5 δις ευρώ, θα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, δεν θα είχαν κλείσει οι τράπεζες και θα είχαν διασωθεί οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
 
Η ίδια η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα του ΦΠΑ, ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης άνοιξε το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που είχα καταθέσει.
 
Το μείγμα των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ. Πλήττει όλους τους πολίτες και επιλέγει να επιβαρύνει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση γιατί δεν θέλει να αγγίξει το Βαθύ Κράτος.
 
Υπάρχουν αμείλικτα ερωτήματα, όπως:
 
-Που οδήγησαν οι αυτοσχεδιασμοί και η «δήθεν» διαπραγμάτευση του κ. Βαρουφάκη και κυρίως που αποσκοπούσαν; Μήπως να φέρουν τη χώρα σε αυτή τη δεινή θέση και να την οδηγήσουν στη δραχμή;
 
-Για ποιο λόγο έγινε το δημοψήφισμα και τι προσέφερε στη χώρα, πέρα από μια ακόμα πιο επαχθή συμφωνία;
 
Αυτό που προέχει τώρα είναι ένα νέο ξεκίνημα.
 
Να προχωρήσουμε συλλογικά, με ενότητα και συνεννόηση στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
 
Να διαμορφώσουμε ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
 
Εμείς εδώ στο Αιγαίο πρέπει να διεκδικήσουμε μια ολοκληρωμένη περιφερειακή νησιωτική πολιτική από την Ε.Ε.
 
Να αναπληρώσουμε τις απώλειες στην ανταγωνιστικότητά μας και να ενισχύσουμε τις δομές της νησιωτικής οικονομίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας».