Το χειρότερο, όμως, είναι η επιβολή νέων φόρων, ειδικά και αποκλειστικά για το τουριστικό προϊόν των νησιών του Αιγαίου. Η επιβολή φόρου 3-5% στη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα, που θα ξεκινήσει από τα ξενοδοχεία 3 αστέρων, τα οποία για κάποιους θεωρούνται πολυτελείας, είναι βέβαιο ότι θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.
 
Μαζί με την επιβολή πρόσθετου φόρου 3% στην εστίαση και ειδικού φόρου σε ορισμένες κατηγορίες καταστημάτων, είναι δεδομένο ότι τα νησιά του Αιγαίου θα μετατραπούν σε ένα ακριβό τουριστικό προορισμό με τις συνακόλουθες συνέπειες. Δηλαδή, τα νησιά μας θα έχουν την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση σε όλη την Ελλάδα!
Η αίσθηση που έχω εγώ είναι ότι η τοπική οικονομία και ο τουρισμός μας διαλύονται βάσει σχεδίου. Ας δούμε τι συμβαίνει δίπλα μας.
 
Όταν η Τουρκία έχει φορολογικό συντελεστή 8% στο τουριστικό της προϊόν, η Ελλάδα θα έχει το πιο ακριβό τουριστικό προϊόν. Φαίνεται ότι η λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και η φοροεπιδρομή στον τουρισμό.
 
Κάποιοι παραβλέπουν τις συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο. Όχι μόνο δεν θα έχουν τα προσδοκώμενα έσοδα αλλά η συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας και η μείωση του τουριστικού ρεύματος, θα προκαλέσουν πτώση του ΑΕΠ στα νησιά του Αιγαίου, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των φορολογικών εσόδων, λουκέτα σε επιχειρήσεις και μείωση της απασχόλησης.
 
Ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο του Economist είπε ότι έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές για οριακές αλλαγές στο ΦΠΑ. Πρέπει να ξέρει ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και η επιβολή νέων φόρων στον τουρισμό, δεν είναι οριακή αλλαγή. Είναι μια καταστροφική επιλογή. Η κυβέρνηση οφείλει δύο πράγματα:
 
 α. Να αντισταθεί στις πιέσεις για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και να εγκαταλείψει τη σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή στον τουρισμό.
 β. Να σταματήσει να στοχοποιεί τα νησιά του Αιγαίου και τον τουρισμό.