Το πρόβλημα αστυνόμευσης και ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στην Κάλυμνο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, ο οποίος κατέθεσε και ως αναφορά τη σχετική ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στην Κάλυμνο καταγράφονται περιστατικά αύξησης της παραβατικότητας, ενώ υπάρχει και έντονο πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Επιπρόσθετα, το μεταναστευτικό, απαιτεί ενίσχυση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Τονίζει ότι οι αυξημένες  ανάγκες αστυνόμευσης και η έξαρση της παραβατικότητας στο νησί επιβάλλουν την ίδρυση αυτόνομου τμήματος ασφαλείας, παράλληλα με την ενίσχυση του προσωπικού του Αστυνομικού Τμήματος στο νησί.

Όπως αναφέρει ο κ.Κόνσολας το καθολικό αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας στηρίζεται και από την αυτοδιοίκηση, αφού ο Δήμος Καλύμνου έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεση να παραχωρήσει ακίνητο ιδιοκτησίας του για τη στέγαση του τμήματος, κάτι που αυτομάτως μειώνει τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία του.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

17.03.2016_ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΤ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.