«Η επίσημη αναγγελία της ίδρυσης σχολής διοίκησης τουρισμού με έδρα αντί για τη Ρόδο τη Χίο, αποτελεί κυβερνητική μεθόδευση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την πρώτη στιγμή, αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την ίδρυση τμήματος διοίκησης τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο.
 
Η συγκεκριμένη μεθόδευση προσβάλλει όλους τους Δωδεκανησίους και το σύνολο των φορέων του νησιού, που είχαν στηρίξει το αίτημα για την ίδρυση σχολής διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.
 
Δεν είναι άμοιρο ευθυνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που οφείλει να σέβεται την αξιοπιστία του, να τιμά και να υλοποιεί τις αποφάσεις που παίρνουν τα συλλογικά του όργανα. Υπενθυμίζω ότι υπήρξε απόφαση της Συγκλήτου που συναινούσε στη δημιουργία τμήματος διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο.
 
Τα Δωδεκάνησα βιώνουν μια συνειδητή υποβάθμιση, που συντελείται από την ίδια την Πολιτεία.
 
Κάποιοι θεωρούν ότι η Ρόδος, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, δεν δικαιούται να φιλοξενεί τμήματα τουριστικών σπουδών.
 
Κάποιοι θεωρούν ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με στεγανά και χωρίς συναίσθηση της πραγματικότητας. Προφανώς, δεν βλέπουν τι συμβαίνει δίπλα τους, στην Κύπρο, με τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων και σχολές που προσελκύουν χιλιάδες φοιτητές.
 
Η Ρόδος δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το στόχο να μετατραπεί σε κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο στόχος αυτός περνάει μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές στο χώρο της Παιδείας, με αιχμή του δόρατος την αναθεώρηση του άρθρου 16 και τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων».