Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, χρονολογείται από το 2008, οι πίνακες επιτυχόντων δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ, με μεγάλη καθυστέρηση το 2010. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει διασταλτική ερμηνεία και οι άνθρωποι αυτοί να υποστούν μία άδικη αντιμετώπιση αφού θεωρήθηκε ότι οι διαδικασίες πρόσληψής τους εκκινήθηκαν και ολοκληρώθηκαν το 2010, χρονιά κατά την οποία θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση των προσλήψεων.
 
Απαντώντας στην ερώτηση των 18 Βουλευτών, ο Υπουργός κ. Βρούτσης σε συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Μανιτάκη, δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
 
Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, ο κ. Κόνσολας δήλωσε :
 
«Πρόκειται για την αποκατάσταση μιας εξώφθαλμης αδικίας. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται για 4 και πλέον χρόνια, συμμετείχαν και επέτυχαν σε ένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ από το 2008, αλλά ποτέ δεν τοποθετήθηκαν στις θέσεις που είχε προκηρύξει το ΙΚΑ.
 
Η εξέλιξη αυτή αφορά και τον τόπο μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αφού οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στα Δωδεκάνησα είναι υποστελεχωμένες.
 
Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι δεν προκύπτει επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό αφού οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία τους υπήρχαν και δεν είχαν μεταφερθεί ή διατεθεί αλλού».
 
Η επίσημη απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, έχει ως εξής:
 
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην 4198/21-11-2012 ερώτηση της Βουλής.
 
Απαντώντας στην 4198/21-11-2012 ερώτηση της Βουλής,  η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές Π. Βογιατζή, Γ. Κοντογιάννη, Ηλ. Βλαχογιάννη, Μ. Κόνσολα, Απ. Βεσυρόπουλο, Μ. Σενετάκη, Ελ. Μακρή-Θεοδώρου, Δ. Σταμενίτη, Χρ. Κέλλα, Ασημ. Σκόνδρα, Π. Σιούφα, ʼννα Καραμανλή, Γ. Γεωργαντά, Δ. Χριστογιάννη, Κ. Βιρβιδάκη, Γ. Στύλιο, Θ. Σολδάτο και Αλ. Δερμεντζόπουλο, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:
 
Για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με α) τους διοριστέους στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ βάσει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 8Κ και β) των διορισμένων στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ βάσει της προκήρυξης 9Κ και των διατάξεων του άρθρου 12 του ν. 3899/2010 (ΦΕΚ 212 Α), το Υπουργείο κινήθηκε – όπως πάντα – με γνώμονα το σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις, την τήρηση της νομιμότητας, τις αυξημένες ανάγκες των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και, προφανώς, τα δικαιώματα των επιτυχόντων υποψηφίων.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, ύστερα από συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η τοποθέτηση των επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, αμέσως μετά, θα αποκατασταθούν και σταδιακά θα τοποθετηθούν με νόμιμο και ασφαλή τρόπο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ.
 
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ