Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις σχολικές καθαρίστριες.
 
Ποτέ άλλοτε δεν είχε δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα, αποτελεί ντροπή για την Πολιτεία να είναι απλήρωτοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι από τον Ιούνιο.
 
Όταν το Κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, οφείλει να είναι στοιχειωδώς συνεπές και το ίδιο».
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:
 
Ε Ρ Ω Τ Η ΣΗ
Προς
Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
 
ΘΕΜΑ: «ʼμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στις καθαρίστριες των σχολείων»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Από τον περασμένο Ιούνιο δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων, λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος όταν το ίδιο το Κράτος δεν είναι συνεπές απέναντί τους και δεν τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.
 
Οι καθαρίστριες των σχολείων προσφέρουν καθοριστικής σημασίας έργο για να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα και οι κανόνες υγιεινής στα δημόσια σχολεία.
 
Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο.
Με δεδομένο ότι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, το Υπουργείο οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων προς τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων για να πληρωθούν τα οφειλόμενα στις σχολικές καθαρίστριες.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου