υπάρχει άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στην Ιερά Μονή της Αποκαλύψεως στην Πάτμο.
 
Πρόκειται για ένα έργο που χρονολογείται από τις αρχές του 2000 και όλοι ήλπιζαν ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με την ένταξη του στο ΠΕΠ Κρήτης και Ν. Αιγαίου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου το 2011.
 
Δυστυχώς, κατά την πορεία εκτέλεσης της μελέτης ανέκυψε η ανάγκη πρόσθετων παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, μαζί φυσικά με τη χρονική παράταση ολοκλήρωσης του έργου.
 
Η διακοπή των εργασιών είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Ιεράς Μονής της Αποκαλύψεως, αλλά και στην επισκεψιμότητα της Μονής.
 
Θεωρώ περιττό να επισημάνω την εμβέλεια και τη σημασία που έχει το μνημείο για την Ορθοδοξία αλλά και για το νησί της Πάτμου.
 
Εκτιμώ ότι θα πρέπει να αναληφθεί, άμεσα, πρωτοβουλία από την πλευρά σας για να υπάρξει η πρόσθετη χρηματοδότηση αλλά και η παράταση των εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
 
1.Εάν προτίθεται να διασφαλίσει την πρόσθετη χρηματοδότηση των 495.000 ευρώ που απαιτούνται αλλά και την παράταση των εργασιών για την ολοκλήρωση του έργου της ανάδειξης και αποκατάστασης της Ιεράς Μονής της Αποκαλύψεως στην Πάτμο.
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου