Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για την αναγκαιότητα χορήγησης αποζημιώσεων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Σύμης που υπέστησαν ζημιές από την θεομηνία, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι σε πολλά σπίτια στη Σύμη έχει καταστραφεί η οικοσκευή, ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις είδαν τα προϊόντα και τον εξοπλισμό τους να καταστρέφεται.

Ο Μάνος Κόνσολας επικαλείται τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2014 για τις πλημμύρες στην Αττική από το Υπουργείο Εργασίας για τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, αλλά και με ποσά από 1.174 έως 5.869 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών κατοικίας και αντικατάσταση οικοσκευής.

Ζητά να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Σύμης που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Ζητά, μάλιστα, οι αρμόδιοι Υπουργοί να ενημερώσουν το Δήμο Σύμης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε ό, τι αφορά στην καταγραφή των ζημιών και για τα κριτήρια καταβολής αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Σε δήλωσή του , ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Το πάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων είναι μια επιβεβλημένη και αυτονόητη κίνηση αλλά δεν αρκεί.

Υπάρχουν σπίτια που η οικοσκευή έχει καταστραφεί όπως και επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό και στα προϊόντα τους.

Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο από το να εφαρμοστεί για τους πλημμυροπαθείς της Σύμης ό, τι εφαρμόστηκε και για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής το φθινόπωρο του 2014».

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

16.11.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ