«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έφερε ένα νέο και πιο επώδυνο μνημόνιο.
 
Επέβαλλε νέες και υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις αυξάνοντας φόρους και ΦΠΑ.
 
Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών  προς το Δημόσιο διογκώθηκαν. Ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστά, πλέον, στην εφορία. Οι ληξιπρόθεσμες  οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο ξεπέρασαν τα 90 δις ευρώ, αποτελούν πλέον το 50% του ΑΕΠ, ποσοστό ρεκόρ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αν σκεφθεί κανείς ότι η επόμενη χώρα είναι η Μάλτα με ποσοστό 15% του ΑΕΠ σε ότι αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ακολουθεί η Κύπρος με ένα 12% το οποίο βαίνει μειούμενο και οι υπόλοιπες χώρες είναι κάτω από το 10%.
 
Από τον Ιανουάριο του 2015, που κυβερνά ο κ. Τσίπρας, τα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών προς το δημόσιο έχουν αυξηθεί κατά 20 δις ευρώ. Εδώ και 15 μήνες έχουν επιβληθεί capital controls και, ουσιαστικά, η χώρα δεν έχει τραπεζικό σύστημα για να στηρίξει και να χρηματοδοτήσει την οικονομία της», επισήμανε ο Μάνος Κόνσολας.
 
Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες από την υπερφορολόγηση του τουρισμού, λέγοντας:
 
«Ποιος πιστεύει ότι με φόρους χωρίς τέλος και χωρίς λογική, μπορεί να συνεχιστεί και να ενισχυθεί  η δυναμική του τουρισμού;
 
Ο ελληνικός τουρισμός έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Το πρόβλημα οφείλεται στην υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος. Υπενθυμίζω ότι τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, επέβαλλε τα ακόλουθα μέτρα:
 
– Αύξησε το ΦΠΑ στη διαμονή στο 13%. 
– Κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. 
–Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και αργότερα στο 24%. 
– Θεσμοθέτησε το τέλος διαμονής σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
– Μετάταξε τα περισσότερα είδη και υπηρεσίες στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, στο 24%. 
 
Σε όλα αυτά, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε την αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες.
 
Εάν δεν αναστραφεί αυτή η εικόνα, το 2017 θα καταγράψουμε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.  Σε χρόνο, όχι πολύ μακρινό, θα υπάρχουν τουριστικές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα αλλάξουν χέρια. Θα μειωθεί η απασχόληση και το εισόδημα των εργαζομένων στον τουρισμό. 
 
Το χειρότερο από όλα είναι ότι θα απαξιωθεί η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας: ο Τουρισμός μας.
 
Πρέπει να ανακτήσουμε την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας με:
 
-Σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβλήθηκαν στο τουριστικό μας προϊόν.
 
 –Αποκατάσταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αφού το μέτρο δεν είχε δημοσιονομική απόδοση.
 
 –Βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών στα αεροδρόμια και στα λιμάνια.
 
 – Οριζόντια κίνητρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
 
-Κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρείες με μειωμένα τέλη και κίνητρα για τα ξενοδοχεία ώστε να παρατείνουν τη λειτουργία τους και να διατηρούν θέσεις εργασίας. 
 
–Διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος. 
 
Έχω εδώ και ένα χρόνο καταθέσει πρόταση για ένα Ελληνικό all inclusive που δεν θα περιλαμβάνει μόνο τα ξενοδοχεία, αλλά και επιχειρήσεις που βρίσκονται έξω από τα ξενοδοχεία».
 
Ο Μάνος Κόνσολας με αφορμή τη ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, έστειλε το εξής μήνυμα:
 
«Η χώρα πρέπει να κλείσει τους λογαριασμούς της με το χθες, να κλείσει τους λογαριασμούς της με τις αυταπάτες, τους μύθους που την ταλαιπωρούν, το λαϊκισμό και τα παραμύθια.
 
Πρέπει να τελειώσει το παραμύθι, που δεν πείθει πλέον κανένα, ότι  η χώρα χρειάζεται ένα νέο εθνικό σχέδιο.
 
Μια άλλη πολιτική.
 
Με λιγότερους φόρους.
 
Μια νέα συμφωνία αλήθειας.
 
Μια κυβέρνηση σοβαρή, αποτελεσματική που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους Έλληνες, μια κυβέρνηση που θα κινητοποιήσει όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας.
 
Αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».