Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των δημόσιων ΙΕΚ αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, που έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση των δημόσιων ΙΕΚ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα καθήκοντα με αποτέλεσμα να υπάρχουν, πλέον, σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς, οφειλές σε προμηθευτές, αλλά και αδυναμία προμήθειας υλικών εκπαίδευσης καθώς και συντήρησης των υποδομών των ΙΕΚ.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι σε αρκετά ΙΕΚ υπάρχουν προβλήματα με την καθαριότητα και τη θέρμανση, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή συμβάσεων για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από το 2018 έως και σήμερα.

Επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύεται η λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ, αφού τα προβλήματα που υπάρχουν αποθαρρύνουν τους σπουδαστές να εγγραφούν σε αυτά ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό να ανατεθεί η οικονομική διαχείριση των δημοσίων ΙΕΚ σε άλλο φορέα, αλλά και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών και οι οφειλές προς τους προμηθευτές.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

16.04.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ