Συνέχεια δίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, κ. Μάνος Κόνσολας στο ζήτημα της καθυστέρησης κατασκευής του οδικού άξονα πόλεως Ρόδου – αεροδρομίου, για το οποίο είχε τοποθετηθεί στην επιτροπή οδικής ασφάλειας της Βουλής στις 2 Φεβρουαρίου 2017.

Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, μαζί με τον Βουλευτή Σερρών και Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, αναφερόμενοι σε μια κορυφαία υποδομή για το νησί της Ρόδου: την κατασκευή νέας οδού που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το αεροδρόμιο, η οποία θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η  Νέα Οδός, θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Θα συνδέεται με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο με τρεις ισόπεδους κόμβους στις θέσεις Νέο Νοσοκομείο, Κανδηλί και Ιαλυσό. Στην πόλη της Ρόδου, η σύνδεση με τη νέα οδό, θα γίνεται στον κόμβο του Νέου Νοσοκομείου, με προέκταση της οδού Γεωργίου Σεφέρη, που αποτελεί και την υπάρχουσα σύνδεση της πόλης με το Νέο Νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές, πρόκειται για μια κορυφαία υποδομή που θα αλλάξει το χάρτη των οδικών μεταφορών στο νησί, θα μειώσει την απόσταση ανάμεσα στην πόλη της Ρόδου και το αεροδρόμιο, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών του νησιού, θα αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο και τον αστικό ιστό από τον κυκλοφοριακό φόρτο και θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου πρόσβασης στο αεροδρόμιο, στην ασφαλή οδήγηση και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι κκ. Κόνσολας και Καραμανλής τονίζουν στην Ερώτησή τους, ότι οι μελέτες για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου είναι ολοκληρωμένες μερικώς και έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Μάλιστα, υπάρχει και απόφαση με την οποία έγινε ο χαρακτηρισμός του δρόμου και απαγορεύτηκε η δόμηση στις, υπό απαλλοτρίωση, εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει.

Ζητούν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών:

α) την ολοκλήρωση των μελετών που απαιτούνται.

β) την ολοκλήρωση των πράξεων απαλλοτρίωσης.

γ) την ένταξη του έργου είτε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ή σε άλλο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Η Ρόδος πρέπει να αναβαθμίσει τις υποδομές της.

Η λεγόμενη Μεσογειακή χάραξη, η νέα εθνική οδός που θα συνδέει την πόλη της Ρόδου με το Διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, είναι σε ένα υψηλό επίπεδο ωρίμανσης.

Βούληση χρειάζεται και αποφασιστικότητα.

Η Πολιτεία έχει αποψιλώσει και αδικήσει, πολλαπλά, τη Ρόδο και είναι ώρα να ασχοληθεί σοβαρά και ουσιαστικά με αυτή την κορυφαία υποδομή.

Το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει πεδίο συνεννόησης και συνεργασίας όλων μας. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος και για αυτό και το αναδεικνύουμε σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών.

15.02.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ