Τη θέσπιση ενός προσωρινού επιδόματος για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε Λέσβο, Χίο, Κω, Λέρο και Σάμο λόγω της εμπλοκής τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα πέντε νησιά στα οποία η κυβέρνηση έχει μεταφέρει το βάρος της διαχείρισης και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος, καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τόσο στα hot spot όσο και στα ίδια τα νησιά.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σε αυτά τα νησιά είναι υποστελεχωμένες, υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση του προσωπικού και επιδείνωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εργάζονται.

Ένα μέρος της αστυνομικής δύναμης σε αυτά τα νησιά έχει αναλάβει το έργο της ασφάλειας στα hot spot και της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των άλλων αστυνομικών.

Ο κ. Κόνσολας εκτιμά ότι οι αναγκαίοι πόροι για ένα προσωρινό επίδομα 100 ευρώ το μήνα που αντιπροσωπεύει ένα ποσό ύψους 1,2 εκ ευρώ σε ετήσια βάση, μπορούν να προέλθουν μέσα από τα χρήματα που ήδη έχουν δεσμευθεί για την Ελλάδα και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ή μέσα από μια ειδική ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλεί, μάλιστα, το Υπουργείο να διεκδικήσει συντονισμένα αυτή την ενίσχυση από τα δύο ευρωπαϊκά ταμεία.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

15.11.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ HOT SPOT