Την άμεση τοποθέτηση πέντε (5) εκπαιδευτικών, που  είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κω, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω, που λειτουργεί ως τετραθέσιο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το αποτέλεσμα είναι να μην εκτελείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, όπως θα έπρεπε, και οι μαθητές να φεύγουν νωρίτερα, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα, δημιουργούνται προβλήματα και στη λειτουργία των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι πέντε αυτές θέσεις είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση προσλήψεων για τους αναπληρωτές αν και οι δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα έπρεπε να στελεχώνονται κατά προτεραιότητα και εγκαίρως.

Οι πέντε (5) κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω είναι οι εξής:

– 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ71

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητας γυμναστή

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητα μουσικού

– 1 λογοθεραπευτής

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

12.10.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩ