Η απάντηση της Αν. Υπουργού, κας. Αναγνωστοπούλου, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, για το οποίο θα αρκούσε μια απλή νομοθετική ρύθμιση που θα προέβλεπε ότι επί πτυχίω φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα οφειλόμενα μαθήματα στις δύο εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.
 
Ο κ. Κόνσολας είναι αποφασισμένος να θέσει εκ νέου το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
 
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
 
«Η κυβέρνηση φέρνει άσχετες τροπολογίες και διατάξεις ακόμα και στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
 
Δεν αντιλαμβάνεται, όμως, την ανάγκη να υπάρξει μια απλή και άμεση νομοθετική ρύθμιση για τους επί πτυχίω φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν συνολικά, στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2016.
 
Δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν φοιτητές και οικογένειες που πιέζονται οικονομικά και θέλουν να ολοκληρώσουν άμεσα και όχι να παρατείνουν τις σπουδές τους.
 
Την Τετάρτη θα θέσω εκ νέου το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε και δική μας τροπολογία».