Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης, που οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο και βιώσιμη ρύθμιση  του δημόσιου χρέους, δεν μπορεί να αιωρείται υποψία αστάθειας και πισωγυρίσματος.
 
Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση είναι ένα μήνυμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, η συζήτηση στη Βουλή βοήθησε να αντιληφθούν οι Έλληνες πολίτες ότι οι επιλογές για τη χώρα είναι δύο.
 
Η μία είναι η επιλογή της σταθερότητας, της συντεταγμένης πορείας προς την έξοδο από την κρίση και της ευρωπαϊκής προοπτικής. Η άλλη επιλογή είναι αυτή της παροχολογίας, με λεφτά που δεν υπάρχουν, των υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Οι εκφραστές αυτών των επιλογών είναι γνωστοί και ευδιάκριτοι.
 
Θεωρώ ότι η θέση του Σύριζα ότι δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία για τη διευθέτηση του δημόσιου χρέους ανάμεσα στην Ελλάδα και τους ετέρους  και δανειστές μας, συνιστά θεσμική εκτροπή, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν. Τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά έχει και η τακτική που επέλεξε ο Σύριζα στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πιο κρίσιμη φάση για τη χώρα είναι ανεπίτρεπτο να απαξιώνονται οι θεσμοί και να μετατρέπονται σε πολιτικό παίγνιο. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, συνεννόηση και πολιτική συναίνεση».