Ο Βουλευτής ζητά από τις 700 θέσεις αγροτικών ιατρών που πρόκειται να προκηρυχτούν να επικεντρωθούν, κατά προτεραιότητα, στα κενά που υπάρχουν στα νησιά, ενώ το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τις προσλήψεις στο ΠΕΔΥ αλλά και στους επικουρικούς ιατρούς.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εκτιμά ότι η θέσπιση των κινήτρων για την τοποθέτηση γιατρών στα νησιά θα λειτουργήσει εποικοδομητικά και ευνοϊκά.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:
 
Εξαιρετικά επείγον
Προς:
Αξιότιμο κύριο
ʼδωνι Γεωργιάδη,
Υπουργό Υγείας
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές έχει φτάσει σε οριακό σημείο λόγω της υποστελέχωσης και των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν.
 
Νησιά όπως η Κως, η Κάρπαθος, η Πάτμος, η Λέρος και οι Λειψοί έχουν τεράστιες ελλείψεις και ολόκληρες περιοχές αλλά και χιλιάδες νησιώτες μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη.
 
Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία το φαινόμενο να προσανατολίζονται κάτοικοι νησιών, να προσλάβουν με δικά τους έξοδα γιατρούς από τη γειτονική Τουρκία.
 
Εκτιμώ ότι η απάντηση της πολιτείας πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.
 
Να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κενές θέσεις που υπάρχουν στα νησιά αλλά και να ενταχθούν στις προκηρύξεις που θα υπάρξουν για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, του ΠΕΔΥ και για την τοποθέτηση αγροτικών ιατρών.
 
Τα κίνητρα για να υπηρετήσουν γιατροί στις νησιωτικές περιοχές είναι πλέον αυξημένα, χρειάζονται, όμως, διαρκή επικαιροποίηση και ενίσχυση.
 
Εκτιμώ ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και οι ενέργειες σας θα είναι άμεσες.
 
                                                                                               Με εκτίμηση