Συνέχεια δίνει μετά και την αρχική ερώτηση που συνυπέγραψε μαζί με 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στο ζήτημα των τεράστιων προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε Πάτμο και Σύμη,  με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι  η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει προκαλέσει κλίμα έντονης αναστάτωσης στην Πάτμο και στη Σύμη, αφού σχεδόν το 80% αυτών των νησιών χαρακτηρίζονται ως δασική έκταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αμφισβητούνται πλέον ατομικές ιδιοκτησίες και να θεωρούνται ως δάσος.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι το κανονιστικό πλαίσιο για τη διατύπωση ενστάσεων από τους πολίτες, λειτουργεί απαγορευτικά και αποτρεπτικά αφού ένας πολίτης που επιθυμεί να καταθέσει προσφυγή για ένα μέσο ακίνητο της τάξης των 10 έως 12 στρεμμάτων θα πρέπει να καταβάλλει ένα ποσό της τάξης των 350 ευρώ, ως τέλος για την ένσταση.
Και το χειρότερο, δεν θα έχει το δικαίωμα προσφυγής σε δευτερογενές επίπεδο.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να ανασταλεί αρχικά η διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών για την Πάτμο και στη Σύμη και στη συνέχεια να επανεκκινηθεί η σχετική διαδικασία αφού ληφθούν υπόψιν τα ακριβή δεδομένα και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Σε δήλωσή του ο κ.Κόνσολας επισημαίνει:

«Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι δεδομένα.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει το μέγεθος του προβλήματος και να υιοθετήσει την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Μια πρόταση που προβλέπει την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας μέχρι το τέλος του 2019, οπότε λήγει η διαδικασία ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών αλλά  και τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων και αντιρρήσεων από τους πολίτες χωρίς οικονομικό κόστος».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

14.03.2017_ΕΡΩΤΗΣΗ_Aνάρτηση των δασικών χαρτών στην Πάτμο και στη Σύμη