Το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κω, της έλλειψης υποδομών αλλά και της αναγκαιότητας ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας στο νησί, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα καθώς και τα αυξημένα ποσοστά τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα στην Κω, με παρέμβασή του στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής από τις 2 Φεβρουαρίου 2017.

Στην παρούσα ερώτηση, θέτει, μεταξύ άλλων, ζήτημα μετεγκατάστασης σε νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Κω, επισημαίνοντας την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα κρατητήρια αλλά και την έλλειψη υποδομών.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η Κως χρειάζεται απαραίτητα τη δημιουργία ενός αυτόνομου Τμήματος Τροχαίας στο νησί, αφού με την έλευση της τουριστικής περιόδου αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος αλλά και οι ανάγκες αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Επισημαίνει ότι απαιτείται θεαματική αύξηση του αριθμού των αστυνομικών που υπηρετεί στην Κω, προκειμένου να επιφορτιστεί με το έργο της τήρησης της τάξης και της ασφάλειας στο hot spot αλλά και στο νέο κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο.

Αναφέρει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τοποθετήσεις αστυνομικών με μεταθέσεις στην Κω αλλά σχεδιάζονται αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι αμφίβολο αν θα καλύψουν τις ανάγκες και απευθύνει  ερώτημα προς τον Υπουργό, κ. Τόσκα, για τον αριθμό των αστυνομικών που απαιτούνται για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας στο hot spot και στο νέο κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο αλλά και για τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στην Κω, τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα.

Θέτει, επίσης, και το ζήτημα της ίδρυσης τμήματος συνοριοφυλάκων ή δίωξης της παράνομης μετανάστευσης στο νησί.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

13.03.2017, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ