Δεν προσήλθε τελικά ο Αν.Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης , προκειμένου να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση, που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.


Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του κ. Μάνου Κόνσολα, ο οποίος πήρε το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και στηλίτευσε την απουσία του Υπουργού, τονίζοντας:
«Στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μπορεί να αντιμετωπίζει περιστατικά που αντιμετωπίζονται μόνο από ένα Ογκολογικό Τμήμα.
Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας.
Ο κ. Υπουργός είχε αναγνωρίσει ότι το ζήτημα της δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως προκύπτει από τη συζήτηση στη Βουλή στις 17.3.2016.
Ο κ. Πολάκης στη συγκεκριμένη μάλιστα συζήτηση μου είχε πει «όλοι κρινόμαστε, κύριε Κόνσολα, όχι από το τι λέμε, αλλά από το τι κάνουμε. Γιατί είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε. Οπότε θα κριθούμε όλοι».
Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.
Να έρθει εδώ ο κ. Πολάκης και να μας πει τι προτίθεται να κάνει, γιατί τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου είναι μεγαλύτερα και περισσότερα από τότε που καταθέσαμε την ερώτηση. Και υπάρχει μια διοίκηση στο Νοσοκομείο της Ρόδου, η οποία δεν θέλει να δει την αλήθεια και τα προβλήματα».

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης που είχαμε καταθέσει μαζί με τον κ. Κρεμαστινό.

Ερώτηση Κρεμαστινού – Κόνσολα για Ογκολογικό