Δεν προσήλθε στη Βουλή κανείς, τελικά, από το Υπουργείο Οικονομικών, ούτε ο Υπουργός, ούτε η αναπληρώτρια Υπουργός, χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την παραχώρηση στο Υπερταμείο ακινήτων της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας είχε θέσει τρία ερωτήματα:

1ον: Ποια είναι τα δημόσια ακίνητα της Δωδεκανήσου που εντάχθηκαν στη λίστα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.

2ον: Ποια δημόσια ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί στους Δήμους των νησιών της Δωδεκανήσου ή διεκδικούνται από αυτούς, περιήλθαν ή πρόκειται να περιέλθουν στο Υπερταμείο και στις θυγατρικές του.

3ον: Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ακινήτων που περιήλθαν στο Υπερταμείο και γιατί δεν έγινε έλεγχος για να εξαιρεθούν οι αρχαιολογικοί χώροι;

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση περιφρονεί τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη και απροκάλυπτη μεθόδευση συσκότισης μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο σε όλους ότι η κυβέρνηση έχει πολλά να φοβάται και ακόμα περισσότερα να κρύψει στο ζήτημα της παραχώρησης ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα αλλά και για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Ποιοι άραγε επέλεξαν αυτά τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο και ποια είναι αυτά;

Γιατί δεν μας λέει κανείς ποια είναι;

Γιατί απαγορεύθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν ακριβή στοιχεία;

Είναι δυνατόν να έγινε παραχώρηση μόνο με την επιλογή των κτηματολογικών αριθμών; Να μην ήξεραν κάποιοι τι αντιπροσωπεύουν αυτοί οι αριθμοί και αν πίσω από αυτούς τους αριθμούς υπήρχαν αρχαιολογικοί χώροι;

Προφανώς, όλα αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που τα δίνει, κυριολεκτικά, όλα.

Από τη δημόσια ακίνητη περιουσία έως τα εθνικά θέματα.

Επανακατέθεσα την Ερώτηση, μέχρι να αντιληφθεί ο Υπουργός ότι ο σεβασμός απέναντι στους πολίτες αλλά και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, επιβάλλει να υπάρξει συζήτηση και απάντηση στη Βουλή».

 

Επισυνάπτεται η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κόνσολα.

5.11.2018, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ_ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ