Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, είχε συνάντηση στο Γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα και άριστο κλίμα, επικεντρώθηκε στην αναζήτηση ενός κοινού πλαισίου συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον θρησκευτικό τουρισμό και συζήτησε τους τρόπους συνεργασίας με την Εκκλησία για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου και σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο κ. Κόνσολας δήλωσε:

«Ενημέρωσα το Μακαριώτατο για τις προγραμματικές προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού.
Θεωρώ ότι ο ρόλος της Εκκλησίας δεν μπορεί να ακυρωθεί από αυτούς που επιδίδονται σε απαράδεκτες επιθέσεις απέναντι στην Εκκλησία, στην Ορθοδοξία και στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.
Η Ορθοδοξία αποτελεί κιβωτό της ιστορίας και του πολιτισμού μας».