Όπως είναι γνωστό, μετά το πέρας του ωραρίου, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους, ιδιαίτερα μάλιστα για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται τη Ρόδο για λίγες ώρες.
 
Ο κ. Κόνσολας επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Αναπληρωτή Υπουργό, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, Τζαβάρα ο οποίος έδωσε προσωρινή λύση στο πρόβλημα, επιτρέποντας, κατ’ εξαίρεση, την κάλυψη της υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων.
 
Από την πλευρά του ο κ. Κόνσολας ζήτησε από τον κ. Τζαβάρα, μία μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα με την ανάληψη νομοθετικής και θεσμικής πρωτοβουλίας άμεσα.
 
Αναφερόμενος, στο πρόβλημα που έχει ανακύψει, ο Βουλευτής της Ν.Δ έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση.
 
” Οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να παραμένουν προσβάσιμοι  και επισκέψιμοι, ακόμα και μετά το πέρας του ωραρίου.
 
Είμαστε ένα νησί, με πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό κεφάλαιο ,που στηρίζει τη ανάπτυξή του στον  τουρισμό.
 
Οι προσωρινές λύσεις δεν μας ικανοποιούν. ʼμεσα, με τη συνεργασία του ΚΑΣ, του Υπουργείου και των τοπικών φορέων πρέπει να υπάρξει μόνιμη, βιώσιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα.
 
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να μην τις εγκλωβίσουμε στην ακαμψία της γραφειοκρατίας και να καλυφθεί η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η γραφειοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο όταν η χώρα ζει σε έκτακτες συνθήκες.
 
Σε ότι με αφορά, θα καταθέσω σύντομα τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο, για το αυτονόητο: για να παραμένουν ανοιχτοί και προσβάσιμοι στους επισκέπτες μας οι αρχαιολογικοί χώροι”.