Ο Βουλευτής επικαλείται καταγγελίες σωματείων ιδιοκτητών και  οδηγών ταξί, σύμφωνα με τις οποίες σε πολλά από αυτά τα οχήματα δεν πληρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, ενώ ο έλεγχος για την ύπαρξη μισθωτηρίων συμβολαίων είναι πλημμελής.
 
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει στην επιστολή τους ότι η ευταξία συνδέεται με την αειφόρο και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ζητά εφαρμογή και τήρηση της νομιμότητας.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κόνσολα προς τους 5 υπουργούς, για το συγκεκριμένο θέμα, έχει ως εξής:
 
Προς:
1. Αξιότιμο Κύριο Γκίκα Χαρδούβελη,
Υπουργό Οικονομικών
2..Αξιότιμο Κύριο Βασίλη Κικίλια,
Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
3. Αξιότιμο Κύριο Γιάννη Βρούτση,
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
4. Αξιότιμη Κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη,
Υπουργό Τουρισμού
5. Αξιότιμο Κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο,
Υφυπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων
 
Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να ζητήσω την παρέμβαση σας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για το ζήτημα της διενέργειας ελέγχων στα οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών.
 
Υπάρχουν πολλαπλές καταγγελίες σε νησιά και τουριστικές περιοχές, από σωματεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, αλλά και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, που αναφέρονται στον πλημμελή έλεγχο στα οχήματα που προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς τουριστών.
 
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, πρέπει να υπάρξουν κανόνες ευταξίας και ισονομίας. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι με κύρια σημεία αιχμής:
 
–  Την ύπαρξη μισθωτηρίων συμβολαίων, ώστε να μην υπάρχει φοροδιαφυγή.
 
– Τον τεχνικό έλεγχο και την ασφάλιση αυτοκινήτων, αλλά και των οδηγών αυτοκινήτων που απασχολούνται από επιχειρήσεις για τη μεταφορά τουριστών, για να μην υπάρχει εισφοροδιαφυγή και ανασφάλιστη εργασία.
 
Η απελευθέρωση του μεταφορικού έργου δεν σημαίνει ασυδοσία και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές. 
 
Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε όσους επιχειρηματίες και επαγγελματίες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά και απέναντι στους επισκέπτες μας.
 
Παρακαλώ για τις ενέργειες σας.