δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις.
Η κυβέρνηση, συνειδητά, διαλύει τον τουρισμό φέρνοντας νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
 
Ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του, έκανε επίδειξη κυνισμού, άγνοιας και ασχετοσύνης.
 
Μας είπε ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που ο ΦΠΑ στη διαμονή αυξήθηκε στο 13% και όχι στο 24%.
Προανήγγειλε την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης από το 2018 σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
 
Αμφισβήτησε ότι όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό μας, καθιστούν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και μειώνουν την ανταγωνιστικότητά μας έναντι άλλων προορισμών.
 
Τα επιτεύγματα του κ. Τσίπρα, σε αυτούς τους 16 μήνες της διακυβέρνησής του μιλάνε από μόνα τους:
 
– Αυξήθηκε ο ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% και στην εστίαση στο 23% τώρα στο 24%. Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό τουριστικό προϊόν σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες της στον τομέα του τουρισμού.
 
– Καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά. Είναι ώρα να τελειώσει το παραμύθι περί απαίτησης των δανειστών. Υπήρξε επιλογή του κ. Τσίπρα από την πρώτη στιγμή.
 
– Καταργήθηκε η έκπτωση στους φορολογικούς συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και η υπαγωγή στα ειδικά κτήρια των ενοικιαζομένων δωματίων και των ξενοδοχείων, κάτι που σημαίνει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
 
– Επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, κάτι που θα καταστήσει ακόμα πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν.
 
– Μετέτρεψε νησιά που αποτελούσαν τουριστικούς προορισμούς σε hot spot, με την πολιτική ανοιχτών συνόρων για πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που έχει την υπογραφή του.
 
Ο τουρισμός θα πληρώσει πολύ ακριβά τον κ. Τσίπρα.
 
Οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες και θα αποτυπωθούν την επόμενη διετία.
 
Ήδη το πρώτο τετράμηνο του 2016 τα στοιχεία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ενώ το 2015 ο τουρισμός μας κινήθηκε με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων.
 
Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να προσδώσει μια καρικατούρα ψευδεπίγραφης ταξικής πολιτικής, στη φοροεπιδρομή εναντίον του τουρισμού.
 
Κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι:
 
– Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά και η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης, δεν πλήττουν τους μεγαλοξενοδόχους.
 
Πλήττουν καίρια τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες του τουρισμού, τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Θα πλήξουν, όμως, και το ΑΕΠ αλλά και τα δημόσια έσοδα στο άμεσο μέλλον.
 
– Οι φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό θα έχουν δύο παράπλευρες απώλειες: το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας σε ένα κλάδο που η απασχόληση έχει εποχικό χαρακτήρα.
 
Όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν άμεσα.
 
Και τότε θα αναλάβει δράση ο «κόφτης» κατά δικαίων και αδίκων».