«Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στις 6 Ιανουαρίου 2018 για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλύμνου, αποδείχθηκαν λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας, προκύπτουν τα εξής:

1ον:  Αναφορικά με την επέκταση του Διαδρόμου, εξετάζεται μικρή επέκταση στο ανατολικό άκρο (όπως λέει η ΥΠΑ) χωρίς, όμως, να έχει προχωρήσει τίποτα ή να υπάρχει κάποια πρόοδος.

Απλά…. ζητά τεχνικά στοιχεία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλυμνίων για τις ανάγκες της Μελέτης.

Χωρίς μελέτη, όμως, δεν μπορεί να ενταχθεί κανένα έργο σε χρηματοδότηση. Αποδεικνύεται ότι η προοπτική επέκτασης του διαδρόμου είναι στον αέρα και στα λόγια.

2ον: Το έργο της φωτοσήμανσης του αεροδρομίου Καλύμνου είναι και αυτό στον αέρα, αφού χρειάζεται επικαιροποίηση η τεχνική μελέτη.

3ον: Τα μόνα χρήματα που έχουν δοθεί στο αεροδρόμιο της Καλύμνου τα τελευταία χρόνια είναι 49.600€ για κατασκευή Υδατόπυργου, 16.500€, για προμήθεια υλικών και εργασιών κεντρικού συστήματος κλιματισμού και ποσό 23.500€, για επισκευή, συντήρηση και βαφή πυλώνων φωτισμού, πίστας και ιστών.  Δηλαδή ψίχουλα…

Σε ό, τι αφορά στο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στη θέση Παλιονήσι,  που είχε εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας στα πλαίσια του εμπορίου ελπίδας και υποσχέσεων στο οποίο επιδίδεται αυτή η κυβέρνηση, ακόμα περιμένουμε τα τελικά συμπεράσματα της Επιτροπής, που έχει συσταθεί για την εν λόγω διερεύνηση…

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Πρέπει να δούμε τις ρεαλιστικές λύσεις.

Οι λύσεις αυτές είναι δύο:

1ον: Εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου Καλύμνου και ένταξη του έργου στο Ε.Π ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020.

2ον: Άμεση ολοκλήρωση της επικαιροποίησης της μελέτης για τη φωτοσήμανση του αεροδρομίου και υλοποίηση του έργου.

Αυτό αποτελεί ευθύνη της νέας κυβέρνησης».

 

Επισυνάπτεται η Ερώτηση που είχα καταθέσει και η απάντηση που έλαβα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.