Στην ανάγκη διαμόρφωσης και εφαρμογής Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, που θα περιλαμβάνει και αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης αδειών οδήγησης σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στην ομιλία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Αντί η κυβέρνηση να θέσει ως προτεραιότητα το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την οδική ασφάλεια, έφερε ένα νομοσχέδιο με πλήθος προβληματικών διατάξεων για τη διαδικασία απόκτησης αδειών οδήγησης οχημάτων», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση για το νομοσχέδιο, αλλά ούτε και πρόθεση συζήτησης από την πλευρά της Πολιτείας με τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως με το σύλλογο εκπαιδευτών οδήγησης. Κατέθεσε, μάλιστα, στα Πρακτικά και το Υπόμνημα της  δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης» (Π.Ο.Ε.Ο.) καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Π.Σ.Ε.Ο).

Χαρακτήρισε άστοχη τη διάταξη με την οποία προβλέπεται η μετακίνηση των υποψηφίων οδηγών, μαζί με τους εξεταστές και τα οχήματά τους, σε άλλη περιφερειακή ενότητα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διάταξη για τις νησιωτικές περιοχές; Γνωρίζουν οι συντάκτες του νομοσχεδίου τι σημαίνει η έννοια απόσταση στις νησιωτικές περιφέρειες αλλά και τι οικονομικό κόστος έχει;».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτήρισε, επίσης, παράδοξη τη διάταξη με την οποία αποκλείεται ο  εκπαιδευτής, ο οποίος δεν θα μπορεί να παρίσταται στο εκπαιδευτικό όχημά του με τον εξεταζόμενο κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εν όψει εκλογών δίνει μια καθυστερημένη λύση σε ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και οδήγησε στην αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών.

Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί εδώ και ένα χρόνο, για να μην απέχουν οι εξεταστές, ενώ, για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε καταθέσει και Ερώτηση στη Βουλή, χωρίς να πάρει απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο.