Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ, με ημερομηνία 29-12-2015, για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών σε δομές του ΕΣΥ στα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές, εξαιρέθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου.
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και ως αναφορά στη Βουλή την έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου Αγαθονησίου προς τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 
Με δεδομένο ότι το Αγαθονήσι αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών και δεν υπάρχει γιατρός από τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να εκδοθεί συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση γιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου.
 
Ταυτόχρονα, επαναφέρει την πρότασή του για την άμεση τοποθέτηση στρατεύσιμου γιατρού στο Αγαθονήσι, σε συνεργασία με το Υπουργείο ʼμυνας.
 
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι τους τελευταίους 10 μήνες στο Αγαθονήσι έφτασαν πάνω από 30.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, κάτι που καθιστά απαραίτητη την υγειονομική κάλυψη του νησιού και την παρουσία γιατρού.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας
 
ΘΕΜΑ: «ʼδικη και άνιση αντιμετώπιση εις βάρος του Περιφερειακού Ιατρείου Αγαθονησίου που εξαιρέθηκε από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την τοποθέτηση γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών της 29-12-2015»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Στην πρόσφατη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές, εξαιρέθηκε από το Αγαθονήσι.
 
Σας επισημαίνω ότι το Αγαθονήσι, πλην του γεγονότος ότι στερείται ιατρού από τον περασμένο Ιούλιο, αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τους 10 τελευταίους μήνες του 2015 στο Αγαθονήσι έφτασαν πάνω από 30.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.
 
Όλα αυτά σε ένα νησί 190 μόνιμων κατοίκων.
 
Είναι σαφές ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της έκτακτης βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, δεν έλαβε υπόψιν της τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο Αγαθονήσι.
 
Ουσιαστικά, αφήνει στο έλεος του θεού τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ενδέχεται να χρειάζονται ιατρική φροντίδα.
 
Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Αγαθονησίου από την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, συνιστά μια παράλογη και απαράδεκτη διάκριση.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.  Εάν προτίθεται να αποκαταστήσει αυτή την άδικη και άνιση αντιμετώπιση με την έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στην οποία θα περιλαμβάνεται η πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτή στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου.
 
2.  Με δεδομένο ότι από τον περασμένο Ιούλιο το Αγαθονήσι είναι χωρίς γιατρό, για ποιο λόγο δεν έχει επιλεγεί η λύση της άμεσης τοποθέτησης στρατεύσιμου γιατρού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου