Στην πρόσφατη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές, εξαιρέθηκε από το Αγαθονήσι.
 
Σας επισημαίνω ότι το Αγαθονήσι, πλην του γεγονότος ότι στερείται ιατρού από τον περασμένο Ιούλιο, αποτελεί πύλη εισόδου προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τους 10 τελευταίους μήνες του 2015 στο Αγαθονήσι έφτασαν πάνω από 30.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.
 
Όλα αυτά σε ένα νησί 190 μόνιμων κατοίκων.
 
Είναι σαφές ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της έκτακτης βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, δεν έλαβε υπόψιν της τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στο Αγαθονήσι.
 
Ουσιαστικά, αφήνει στο έλεος του θεού τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες που ενδέχεται να χρειάζονται ιατρική φροντίδα.
 
Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός του Περιφερειακού Ιατρείου Αγαθονησίου από την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, συνιστά μια παράλογη και απαράδεκτη διάκριση.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.  Εάν προτίθεται να αποκαταστήσει αυτή την άδικη και άνιση αντιμετώπιση με την έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος, στην οποία θα περιλαμβάνεται η πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτή στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγαθονησίου.
 
2.  Με δεδομένο ότι από τον περασμένο Ιούλιο το Αγαθονήσι είναι χωρίς γιατρό, για ποιο λόγο δεν έχει επιλεγεί η λύση της άμεσης τοποθέτησης στρατεύσιμου γιατρού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής ʼμυνας;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου