«Η δυναμική του Ελληνικού Τουρισμού στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια, στον ανθρώπινο παράγοντα», τόνισε από το βήμα της ετήσιας συνάντησης επιχειρηματικής αριστείας του Ελληνικού Τουρισμού Treasures of the Greek Tourism 2018, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα και σοβαρά εμπόδια, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού λόγω της υπερφορολόγησης, αλλά και της έλλειψης ενός σταθερού και ελκυστικού πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ειδική αναφορά στην προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας:

«Είμαστε δεσμευμένοι σε μια πολιτική μείωσης των φόρων που θα περιλαμβάνει:

– Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

– Συντελεστής ΦΠΑ για όλο το τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση)  στο 11% σταδιακά.

– Κατάργηση του ειδικού φόρου διανυκτέρευσης.

– Μείωση στους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.

– Μείωση στις εισφορές των  επαγγελματιών και στο φόρο τα μερίσματα από το 15% στο 5%.

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Πέρα από τη μείωση των φόρων, ο δεύτερος άξονας μιας ουσιαστικής παρέμβασης στον τουρισμό είναι η ενεργοποίηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό που θα αποτελέσει εργαλείο για την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Ο Μάνος Κόνσολας, τόνισε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που διαμορφώνει την προστιθέμενη αξία, την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και την αριστεία στον τουρισμό.

Μίλησε για την ανάγκη μετεξέλιξης και αναβάθμισης του πλαισίου λειτουργίας και των γνωστικών αντικειμένων στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον τουρισμό, αλλά και για τον επανασχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και ενδοεταιρικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.