Την αναγκαιότητα δημιουργίας και στελέχωσης αυτόνομου αστυνομικού τμήματος στη δημοτική κοινότητα Πυλίου του Δήμου Κω, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Στην Ερώτηση, που απευθύνεται στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η επιλογή της κυβέρνησης, κόντρα σε κάθε έννοια λογικής αλλά και στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας να δημιουργήσει hot spot στο Πυλί, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε μόνιμη δομή εγκλωβισμού και παραμονής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Οι κάτοικοι στο Πυλί βιώνουν πρωτοφανείς καταστάσεις με κλοπές σε σπίτια και αγρούς ενώ έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την τήρηση της τάξης αλλά είναι υποστελεχωμένη σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχει έλλειψη προσωπικού.

Η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Πυλί.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στη δημοτική κοινότητα Πυλίου του Δήμου Κω. Ιδιαίτερα όταν η ίδια δημιούργησε αυτό το πρόβλημα με τη δημιουργία του hot spot στην περιοχή».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

12.10.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ