Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου από την Πάτμο στην οποία βρέθηκε στα πλαίσια των περιοδειών του, χαρακτήρισε καταστροφική την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτήρια και στο μειωμένο συντελεστή του ΕΝΦΙΑ.
 
Μιλώντας με πολίτες και ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και ενοικιαζομένων δωματίων, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
 
«Μαζί με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και μικρών τουριστικών καταλυμάτων, δώσαμε πραγματική μάχη για να ενταχθούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο καθεστώς φορολόγησης των ειδικών κτηρίων και να φορολογούνται με χαμηλό συντελεστή 0,5%, όπως ισχύει για τα ξενοδοχεία.
 
Πράγματι το καταφέραμε με το νόμο 4316 του 2014 και η ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτήρια, θα ίσχυε από εφέτος.
 
Τη διάταξη αυτή, την απεμπόλησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη δήθεν διαπραγμάτευση και τους αυτοσχεδιασμούς της, που οδήγησαν τελικά σε σκληρά και επώδυνα μέτρα.
 
Μέτρα που δεν θα είχαν ληφθεί αν δεν είχε ανακοπεί τον περασμένα Ιανουάριο η σταθερότητα και η ομαλότητα στη χώρα.
 
Το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση των μικρών αυτών οικογενειακών επιχειρήσεων, που θα πληρώσουν πολύ υψηλό ΕΝΦΙΑ, ενώ από φέτος με την ένταξη τους στα ειδικά κτήρια θα φορολογούνταν με συντελεστή 0,5%, όπως και τα ξενοδοχεία.
 
Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, πολλές μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποφύγει να αγγίξει και να μειώσει το Βαθύ Κράτος, προτίμησε να επιβαρύνει την ιδιωτική οικονομία και τα μικρά τουριστικά καταλύματα.
 
Οι φίλοι μου και οι πολίτες της Δωδεκανήσου γνωρίζουν ότι δεν υπόσχομαι τίποτα αν δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ να το υλοποιήσω.
 
Το μέτρο είναι κατάφωρα άδικο και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά κυρίως μεθοδικά και συγκροτημένα, να επανέλθει η ρύθμιση του Ν. 4316/2014 με την οποία τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα μικρά τουριστικά καταλύματα φορολογούνταν με το συντελεστή 0,5% των ειδικών κτηρίων».