Την αντίθεσή του στην επαπειλούμενη αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Αφάντου, εκφράζει ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει πρόκειται για μια κίνηση που δημιουργεί προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών, αλλά και στην οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Έρχεται σαν συνέχεια ανάλογων κινήσεων που έχουν γίνει από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, όπως αυτή της αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κρεμαστή.

Μάλιστα ο κ. Κόνσολας είχε προβεί σε έντονο διάβημα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι το δικαίωμα αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της τράπεζας δεν μπορεί να παραβιάζει το δικαίωμα των πελατών και των επισκεπτών της να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους.

«Η Νέα Δημοκρατία είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει που θα οδηγούσε ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών που έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο Νόμος 4336/2015 που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση, περιλαμβάνει διάταξη για τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, που επιβάλλει, επί της ουσίας, ξένους τραπεζίτες στα διοικητικά συμβούλια των ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Δηλαδή, έχουμε τον αποκλεισμό επιχειρηματιών και εν γένει ανθρώπων της αγοράς από τα Δ.Σ. των τραπεζών, γεγονός που απομακρύνει τις τράπεζες από τα πραγματικά τεκταινόμενα στην ελεύθερη αγορά και την πραγματική οικονομία», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας, που ήταν μεταξύ των 42 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν καταθέσει Ερώτηση για τις συνέπειες από τον αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών, τον Ιούλιο του 2016.