Το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αποτελέσει ένα κομματικό συνέδριο καταγραφής συσχετισμών και εσωκομματικών διευθετήσεων. Η συγκυρία επιβάλλει να είναι ένα Συνέδριο που θα απευθυνθεί στην κοινωνία, σε όλους τους Έλληνες, υπερβαίνοντας τα όρια της παράταξης.
 
Πρέπει να μετατραπεί σε ένα νέο ξεκίνημα για την ίδια τη χώρα.
Πρέπει να αποτυπώσει το νέο όραμα, για την Ελλάδα του 2021.
 
Τα επόμενα 8 χρόνια η Ελλάδα πρέπει να είναι μία άλλη χώρα, με ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο, με μία νέα επιχειρηματικότητα με δυναμική εξωστρέφειας που θα στηρίζεται στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.
 
Με νέες πολιτικές και κοινωνικές δομές που θα συγκροτούν ένα Κράτος Αξιών και μία κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
 
Σε αυτή την προσπάθεια, επιβάλλεται να συνεισφέρουν και να κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της φιλελεύθερης παράταξης αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, με τις προτάσεις, τις ιδέες και τη συμμετοχή τους.
 
Πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω της τα Μνημόνια.
 
Οφείλει να επιχειρήσει μια φυγή προς τα εμπρός, να φύγει από τις λογικές της διαχείρισης, του πολιτικού τακτικισμού και του υπολογισμού του πολιτικού κόστους.
 
Το μόνο μετρήσιμο στοιχείο, είναι η δυνατότητά μας να αλλάξουμε τη χώρα, να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχουν 7 ʼξονες Προτεραιοτήτων:
 
1. Η Ελλάδα που παράγει.
Αυτό σημαίνει νέο παραγωγικό πρότυπο, επιδίωξη της αναγέννησης του πρωτογενούς τομέα με όρους μέλλοντος και όχι με τις πρακτικές του παρελθόντος. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας αλλά και να αναπτύξει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. 
 
2. Η Ελλάδα της νέας επιχειρηματικότητας.
Μία χώρα που στηρίζει και ενισχύει τη νέα επιχειρηματικότητα, αυτήν που στηρίζεται στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, αυτή είναι η νέα επιχειρηματικότητα που θα παράξει πλούτο και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και όχι η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα.
3. Η Ελλάδα που δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.
Η νέα προγραμματική περίοδος 2014-2020, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποτελούν τα στοιχεία που θα στηρίξουν τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Θα τους δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, προσφέροντάς τους τις αναγκαίες υποστηρικτικές υποδομές.
 
4. Η Ελλάδα της Νέας Μεταπολίτευσης.
Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει Συνταγματική Αναθεώρηση, τολμηρή, ουσιαστική και στοχευμένη. Με απόλυτη διάκριση εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, έλεγχο του πολιτικού χρήματος, ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, νέους θεσμούς συμμετοχής των πολιτών που θα αποκαθιστούν τη σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
 
5. Η Ελλάδα της Ευρώπης.
Η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει, να βάλει την υπογραφή της στην Πολιτική Ένωση της Ευρώπης, που θα εγγυηθεί την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ιδέας με όρους ισοτιμίας και αλληλεγγύης, θα οικοδομήσει ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.
 
6. Η Ελλάδα της Ασφάλειας και της Ειρήνης.
Μία χώρα που δεν αποτελεί περιφερειακή δύναμη αλλά ηγέτιδα δύναμη και παράγοντα σταθερότητας σε μία ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή. Η Ελλάδα της Ασφάλειας και της Ειρήνης συγκροτεί συμμαχίες, προτάσσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και ενισχύει τις παραδοσιακές της συμμαχίες και σχέσεις συνεργασίας.
 
7. Η Ελλάδα των Αξιών.
Μία χώρα που ξαναβρίσκει τις αρχές και τις αξίες επάνω στις οποίες στήριξε την πρόοδο και τη δημιουργία. Την αξιοκρατία, την εργασία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, την εφαρμογή των νόμων. Καταρρίπτουμε τα ταμπού και τις νοοτροπίες που μεταχειρίζονταν το Κράτος ως λάφυρο, τα προνόμια των ολίγων εις βάρος των πολλών.