«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους 16 μήνες που είναι κυβέρνηση, δεν  προχώρησε σε καμία διαγωνιστική διαδικασία για την εκμετάλλευση των αεροπορικών γραμμών στις οποίες υπάρχει υποχρέωση παροχής δημόσιας υπηρεσίας.
 
Αντίθετα, επέλεξε τη μεθόδευση των συνεχών παρατάσεων και  αμφιλεγόμενες και αμφισβητούμενες, ως προς τη νομιμότητά τους, διαδικασίες.
 
Μετά από την Επίκαιρη Επερώτηση που καταθέσαμε μαζί με άλλους Βουλευτές της Ν.Δ., την οποία η κυβέρνηση αποφεύγει να φέρει προς συζήτηση, και κάτω από την πίεση του χρόνου, η ΥΠΑ κατέθεσε ένα σχέδιο διαγωνισμού, το οποίο περικόπτει δρομολόγια στα νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου, εντείνοντας την γεωγραφική τους απομόνωση.
 
Στην Κάλυμνο θα υπάρχει μια μείωση της τάξης των 160 δρομολογίων ετησίως, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των πτήσεων στις ενδοδωδεκανησιακές γραμμές.
 
Τη χειμερινή περίοδο θα υπάρχουν τρεις μόνο πτήσεις την εβδομάδα αντί για επτά.
 
Στην Κάρπαθο, μειώνονται σε 4 την εβδομάδα τα δρομολόγια Αθήνα -Κάρπαθος τη χειμερινή περίοδο και σε 7 την εβδομάδα για τη θερινή περίοδο.
 
Η προτεινόμενη, μάλιστα, τιμή του εισιτηρίου του δρομολογίου Αθήνα -Κάρπαθος είναι από τις υψηλότερες που υπάρχουν.
Παράλληλα, μειώνεται ο αριθμός των δρομολογίων της γραμμής Ρόδος –Κάρπαθος – Κάσος και καταργείται η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καρπάθου με τη Ρόδο, την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσου.
 
Στην Αστυπάλαια τα δρομολόγια από και προς Αθήνα μειώνονται σε δύο την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο, αντί τεσσάρων.
 
Στη Λέρο προβλέπονται 4 πτήσεις την εβδομάδα, αντί για 7 που ίσχυαν μέχρι σήμερα τη χειμερινή περίοδο. 
 
Στην Ικαρία η πρόβλεψη είναι για δύο δρομολόγια την εβδομάδα τη χειμερινή περίοδο, ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν πέντε.
 
Στα Κύθηρα δύο δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν 6 πτήσεις την εβδομάδα στη χειμερινή περίοδο.
 
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αδυνατεί να διακρίνει ποιες είναι πραγματικά οι άγονες αεροπορικές γραμμές και εντείνει τη γεωγραφική απομόνωση των νησιών μας.
 
Δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η αεροπορική συγκοινωνία για ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου.
 
Προφανώς, δεν γνωρίζει και τον αριθμό των πτήσεων που ακυρώνονται λόγω καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών.
 
Η αναμόρφωση και ο εξορθολογισμός του μοντέλου των άγονων αεροπορικών γραμμών προϋποθέτει ορθολογικά κριτήρια.
Με το σχέδιο διαγωνισμού που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ουσιαστικά, καταργεί και διαγράφει την έννοια της νησιωτικότητας».