υπάρχουν περιπτώσεις που οι συνθήκες γίνονται ακόμα πιο δύσκολες, όταν μια επιχείρηση υφίσταται καταστροφές από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.
 
Κάτι τέτοιο συνέβη στη Ρόδο στις 22-11-2013, όταν ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα και στοίχισαν τη ζωή 4 ανθρώπων.
 
Παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν οι αυτοψίες στις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές και ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την καταγραφή και συλλογή των δικαιολογητικών, δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί οι αποζημιώσεις ενώ κλείνει διετία.
 
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι και οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες δόθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
 
Προκαλεί εντύπωση αυτή η καθυστέρηση γιατί, αν και είναι γνωστά τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, σε ανάλογες περιπτώσεις όπως στα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Έβρου, όχι μόνο δόθηκαν άμεσα οι αποζημιώσεις αλλά έμποροι και επαγγελματίες απηλλάγησαν για ένα χρονικό διάστημα από την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.
 
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
 
1.Αν προτίθεται να δεσμευθεί για τον ακριβή χρόνο της καταβολής των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Ρόδου, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 22ας Νοεμβρίου 2013.
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου