Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την οριστικοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έσοδα από τον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σημείωσαν πτώση κατά 6,5%.

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων κατά 919 εκ.ευρώ.

Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα συνεχίζει να διαβάζει τους αριθμούς, όπως τη συμφέρουν.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό, δεν το διαμορφώνει η δική της «δημιουργική» λογιστική στα νούμερα των αφίξεων αλλά τα έσοδα.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού.

Η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν ακούει αυτό το ηχηρό καμπανάκι.

Στην Ελλάδα δεν μειώνονται μόνο τα έσοδα από τον τουρισμό, μειώνονται επίσης οι διανυκτερεύσεις αλλά και η μέση ταξιδιωτική δαπάνη.

Γιατί;

Γιατί πολύ απλά οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλλε η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα στο τουριστικό μας προϊόν, έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Γιατί δεν υπάρχει ένα πλαίσιο που θα προσελκύσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στον τουρισμό για την προσέλκυση τουριστών υψηλού εισοδήματος, κάτι που θα οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων αλλά και της μέσης τουριστικής δαπάνης.

Γιατί ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο.

Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς».