Μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια, γιατί δεν σας έχω πει ποτέ ψέματα, έχω δραστηριότητα, μαζί φέραμε αποτελέσματα για το νησί, λύσαμε προβλήματα, ανοίξαμε νέες προοπτικές».
 
Αυτό είναι το μήνυμα του Μάνου Κόνσολα στους πολίτες της Λέρου, στην οποία βρίσκεται από το πρωί ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στη Λέρο, τονίζοντας:
 
«Μαζί πετύχαμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα. Το ΙΕΚ είναι πλέον μια πραγματικότητα, με δύο τμήματα τουρισμού και υγείας. Με γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι συνέβαλα σε αυτή την εξέλιξη που δίνει επαγγελματική διέξοδο στους νέους ανθρώπους.
 
Στόχος αλλά και προσωπική μου δέσμευση είναι η δημιουργία και τρίτου τμήματος στο ΙΕΚ Λέρου από την επόμενη χρονιά».
 
Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Λέρου αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στο νησί.
 
Αναφερόμενος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο κ. Κόνσολας επισήμανε:
 
«Η δική μας επιλογή είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα. Η παραμονή στο ευρώ, η διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και η ανάπτυξη.
 
Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.
 
Λύσεις εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου δεν υπάρχουν. Όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν, σας λένε ψέματα.
 
Πάνω από 50 δις ευρώ, την επόμενη εξαετία θα είναι διαθέσιμα από το νέο ΕΣΠΑ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.
 
Είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού προτύπου. Και αποτελούν και ευκαιρία για τα νησιά μας».