Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τεκμηρίωσε την αντίθεσή του στο νέο οργανισμό του νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι καταργούνται κλινικές που καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες και εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό ασθενών σε ετήσια βάση, όπως η Ουρολογική Κλινική.
 
Επισήμανε, παράλληλα, ότι η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου είναι απαραίτητη αφού καλύπτει τις ανάγκες μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κατηγορίας ασθενών, όπως και της Νευροχειρουργικής που αποτελεί τη μοναδική κλινική σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.
 
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας εμφανίστηκε πρόθυμος να δεχθεί τις αναγκαίες αλλαγές και ζήτησε να κατατεθεί μία πρόταση επανασχεδιασμού του οργανισμού του νοσοκομείου.
 
Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κόνσολας θα συναντηθεί σε λίγη ώρα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Β. Κινούς, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Χ. Μαντά και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών ΙΚΑ κ. Ε. Μανδρακό.
 
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή ο κ. Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
« Ο Υπουργός Υγείας επέδειξε ρεαλισμό και καλή διάθεση.
 
Αντιλήφθηκε τις στρεβλώσεις και τις αστοχίες του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και δεσμεύθηκε, να κάνει αποδεκτή μία ρεαλιστική πρόταση, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομικό κόστος.
 
Ο οργανισμός του νοσοκομείου πρέπει να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, να εκφράζει το συλλογικό και όχι το ατομικό συμφέρον.
 
Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη αυτού του ζητήματος. Αποδεικνύεται ότι η τεκμηριωμένη διεκδίκηση και η  κινητοποίηση όλων μας, αποδίδει καρπούς».