Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα ακίνητα της Σύμης, ακίνητα τα οποία ανήκαν σε ιδιώτες, πλήρωναν φόρους για αυτά και γίνονταν αγοραπωλησίες αλλά αιφνιδίως ενεγράφησαν ως περιουσία του δημοσίου.
 
Ο κ. Κόνσολας για μία ακόμα φορά, ζήτησε να δοθεί λύση μέσα από νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και επισήμανε το ειδικό κτηματολογικό καθεστώς στα Δωδεκάνησα αλλά και τις ιδιαιτερότητες από την πολύχρονη ιταλική κατοχή. 
 
Στη συνάντηση αποφασίστηκε να κληθούν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, εντός της εβδομάδας, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης του νησιού, της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου αλλά και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
 
Εκεί θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις.
 
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:
 
«Από την πρώτη στιγμή, είπα ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ορθολογικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
 
Η λογική ενός Κράτους που αποφεύγει να το αντιμετωπίσει και να δώσει λύση και ωθεί τους πολίτες του να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια, με ενοχλεί. Και με ενοχλεί πολύ γιατί δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους πολίτες.
 
Η συνάντηση με τη συμμετοχή του Υπουργείου, εκπροσώπων του Δήμου Σύμης, των ιδιοκτητών ακινήτων και της Κτηματικής Υπηρεσίας, είναι επιβεβλημένη για να υπάρξει ενημέρωση και να αναλυθούν οι προτεινόμενες λύσεις».