Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνει η Κάσος χωρίς γιατρό από το Νοέμβριο αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι λήγει η θητεία του αγροτικού γιατρού που υπηρετεί σήμερα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κάσου και θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη προετοιμασία για την κάλυψη της θέσης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι, εδώ και τρεις μήνες, έχει ήδη αποχωρήσει από την Κάσο ο εξειδικευμένος γιατρός, χωρίς να καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση.

Ο Μάνος Κόνσολας προειδοποιεί για το γεγονός ότι η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης δεν σημαίνει ότι θα καλυφθεί απαραίτητα και για αυτό θα πρέπει το Υπουργείο να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Τα ερωτήματα που απευθύνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Υγείας είναι δύο και είναι απόλυτα συγκεκριμένα:

1ον: Για ποιο λόγο παραμένει κενή, εδώ και τρεις μήνες, η θέση του εξειδικευμένου γιατρού που αποχώρησε και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την άμεση κάλυψη της;

2ον: Μπορεί το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι η Κάσος δεν θα μείνει χωρίς γιατρό το Νοέμβριο σε περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφέρον από την προκήρυξη; Έχει σχεδιάσει εναλλακτικές λύσεις, όπως η τοποθέτηση οπλίτη γιατρού, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

11.09.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ