Η αστάθεια και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν στη χώρα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν, έχουν προκαλέσει τη διακοπή όλων των έργων που εκτελούνταν στο νησί.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κόνσολας στο θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Κάσου, ο οποίος διαθέτει έναν μόνο υπάλληλο. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των προσλήψεων στους δήμους για τα μικρά νησιά, αφού είναι αδύνατον να λειτουργήσουν οι δήμοι και να προσφέρουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες.
 
Ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση του σφαγείου και να μην αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι της Κάσου να μεταφέρουν τα ζώα τους σε άλλα νησιά.
 
Ο Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στους πολίτες της Κάσου, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου:
 
«Τα ψέματα έχουν τελειώσει.
 
Αυτούς τους 8 μήνες η χώρα πήγε πίσω. Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να πιστεύει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υπάρχει μόνο ο δρόμος της εθνικής ενότητας.
 
Να απορρίψουμε αυτούς που προσπαθούν να διχάσουν και πάλι τους πολίτες για να δικαιολογήσουν και να καλύψουν τη μνημονιακή τους στροφή και τα καταστροφικά αποτελέσματα της διακυβέρνησης τους το τελευταίο επτάμηνο.
 
Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.
 
Η Κάσος θα στηρίξει την παράταξη της ευθύνης, τη Νέα Δημοκρατία».