«Ο κ. Καματερός έχει προφανή άγνοια για τα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό.
 
Υποστηρίζει ότι θέλει να αλλάξει την τουριστική πολιτική σε όφελος των πολλών, προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο που άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική στην Κω εις βάρος των πολλών, των κατοίκων του νησιού και του τουρισμού μας.
 
Είναι σαφές ότι ο τουρισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν προσφέρεται για αυτοσχεδιασμούς και για την εφαρμογή μειοψηφικών ιδεοληψιών.
 
Ο κ. Καματερός οφείλει να ξέρει ότι με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο και τον ισχύοντα αναπτυξιακό νόμο για τον τουρισμό που εμείς φέραμε στη Βουλή και ψηφίσαμε, ενισχύονται και επιδοτούνται:
 
– Ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα όταν καταθέτουν επιχειρηματικά σχέδια με τη μορφή δικτύων συνεργασίας με άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 
– Παλαιά ή μικρά ξενοδοχεία προκειμένου να αναβαθμιστούν σε μονάδες τριών αστέρων.
 
– Κέντρα αποκατάστασης και επενδύσεις που αφορούν στον τουρισμό υγείας, προνομιακό πεδίο για την Κω.
 
– Σύνθετα τουριστικά καταλύματα και οργανωμένοι υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων.
 
– Συνεδριακά κέντρα, Κέντρα Θαλασσοθεραπείας, Ιαματικές Πηγές, Προπονητικά Κέντρα Αθλητικού Τουρισμού κ.α.
 
Είναι σαφές ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ενισχυθεί η μικρή και μεσαία επιχείρηση στον τουρισμό αλλά και να προωθηθούν μεγάλα επενδυτικά σχέδια.
 
Αυτά θέλει να καταργήσει ο κ. Καματερός για την Κω και τη Ρόδο;
Αγνοεί, επίσης, τι προσφέρει ο τουρισμός. Ας μάθει λοιπόν ότι για κάθε ένα ευρώ που αποφέρει η τουριστική δραστηριότητα προκαλείται πρόσθετη οικονομική δραστηριότητα 1,65 ευρώ, δηλαδή το ΑΕΠ αυξάνει κατά 2,65 ευρώ. Ας μάθει ότι ο τουρισμός μέχρι πέρυσι προσέφερε 182.655 μόνιμες θέσεις εργασίας και 450.188 εποχικές θέσεις. Τα στοιχεία αυτά θα του είναι χρήσιμα για συγκρίσεις από εδώ και πέρα, όταν η πολιτική της κυβέρνησής του θα οδηγήσει σε σίγουρη απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας στον τουρισμό.
 
Ο κ. Καματερός οφείλει, επίσης, να κατανοήσει ότι η αγορά και η οικονομία λειτουργούν ελεύθερα και ανεξάρτητα από ιδεοληψίες και εμμονές. Έτσι δεν θα του πέσει τόσο βαριά η αναγκαστική συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με την αγορά και την ελεύθερη οικονομία όσο του έπεσε η συνθηκολόγηση με τα μνημόνια».