Ο Βουλευτής, στην τοποθέτησή του, επισήμανε:
 
«Θεωρούσα και θεωρώ αδιανόητη κάθε σκέψη για κατάργηση ή μεταφορά της Διεύθυνσης Τουρισμού στη Ρόδο.
 
Την προηγούμενη Τρίτη, στα πρακτικά διάβασα αυτά που ανέφερε η κυρία Υπουργός για περιφερειακές διευθύνσεις που θα δημιουργηθούν στις έδρες των 13 περιφερειών της χώρας.
 
Αυτό σημαίνει ότι θα μεταφερθεί στη Σύρο;
 
Ότι θα παρακαμφθεί η ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού, η Ρόδος;
 
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Δωδεκάνησα δεν αποτελούν μόνο πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες αλλά ότι υπάρχουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και οι οποίες πρέπει να εξυπηρετούνται από μία περιφερειακή διεύθυνση.
 
Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί και σας δίνω και μία διέξοδο, κάτι που μπορεί να απεμπλέξει την κατάσταση.
 
Υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα, το 313/2001 που στο άρθρο 15 αναφέρει ρητά ότι ”Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συστήνονται δύο διευθύνσεις τουρισμού του ΕΟΤ, η μία στη Σύρο με χωρική αρμοδιότητα τις Κυκλάδες και η άλλη στη Ρόδο με χωρική αρμοδιότητα τα Δωδεκάνησα”.
 
Η κυρία Υπουργός νομίζω ότι κατανοεί πλήρως τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας, ιδιαιτερότητες που πηγάζουν από τη γεωγραφική ασυνέχεια και τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με το Κράτος και τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
 
Θα ήταν θετικό, συνεπώς, να υπάρξει σαφέστερη δέσμευση, με βάση και όσα προβλέπει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα αλλά και με ορθολογικά και αντικειμενικά κριτήρια».