Ο Βουλευτής είχε καταθέσει έγγραφη πρόταση στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Μ. Σακέλλη, επισημαίνοντας ότι στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών.
 
Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Μ.Σακέλλη.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων, κ. Αχλαδιανάκης, ο Δήμαρχος Καρπάθου, κ. Λάμπρος, ο Έπαρχος Καλύμνου και μέλος της Ομοσπονδίας Τριτέκνων, κ. Θεμέλαρος, η εκπρόσωπος των τριτέκνων Ρόδου, κα. Ρότσου και ο εκπρόσωπος των τριτέκνων Κω, κ. Ζαχαρίου, καθώς και εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων.
 
Ο κ. Σακέλλης θα θέσει το αίτημα για την παροχή εκπτώσεων για τις τρίτεκνες οικογένειες στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης ακτοπλόων και δεσμεύθηκε να δώσει την οριστική του απάντηση άμεσα. 
 
Από την πλευρά του, ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε:
 
«Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή η πρωτοβουλία.
 
Συνδέεται με την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, να στηριχθούν οι τρίτεκνες οικογένειες στα νησιά μας.
 
Επισήμανα ότι για αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, η μετακίνησή τους αποτελεί πρόβλημα λόγω του οικονομικού κόστους.
 
Εκτιμώ ότι η θέσπιση έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών θα είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ευθύνης.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, κ. Σακέλλης, υποσχέθηκε να μας δώσει σύντομα απάντηση, θεωρώ, όμως, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά και στην Πολιτεία».