Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, τη Δευτέρα το απόγευμα, η επίκαιρη ερώτηση που είχαν καταθέσει από κοινού, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ Δημήτρης Κρεμαστινός και Μάνος Κόνσολας, για τη δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι κ.κ Κρεμαστινός και Κόνσολας χαρακτηρίζουν άμεση επιτακτική ανάγκη, τη δημιουργία αυτόνομου ογκολογικού τμήματος  με ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι πολλοί ασθενείς από τα Δωδεκάνησα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Αθήνα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη παραδοθεί η προμελέτη για το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο, χωρίς να υπάρχει έκτοτε εξέλιξη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ελπίζω η κυβέρνηση και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να έχουν συναίσθηση της σοβαρότητας του ζητήματος.

Σε όλα τα  Δωδεκάνησα δεν υπάρχει ογκολογικό τμήμα, δεν μιλάμε απλά για υγεία «δύο ταχυτήτων», αλλά για μια τεράστια ανισότητα.

Ο Γολγοθάς που βιώνουν οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους είναι δεδομένος. Αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα, με ότι αυτό σημαίνει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Η δημιουργία αυτόνομου Ογκολογικού και Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αποτελεί αναγκαιότητα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας».

Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης των Βουλευτών.

Ερώτηση Κρεμαστινού – Κόνσολα για Ογκολογικό