Ο Μάνος Κόνσολας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δρίτσα και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου,  κ. Θεοτοκά, ενώ κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι μετά την ακινητοποίηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» από τις 29 Ιανουαρίου.
 
Ο Βουλευτής επισήμανε, όχι μόνο τις δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων του νησιού, αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης και στον εφοδιασμό του νησιού με καύσιμα.
 
Ο Μάνος Κόνσολας πρότεινε τις εξής εναλλακτικές λύσεις:
– Δρομολόγηση πλοίου με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων, το οποίο θα εκτελεί  το ένα από τα τρία, τουλάχιστον, δρομολόγια που εκτελούσε το «Νήσος Κάλυμνος».
 
– Αύξηση των δρομολογίων των πλοίων που αυτή τη στιγμή εκτελούν δρομολόγια, είτε μια φορά την εβδομάδα, είτε με άλλη συχνότητα, αλλά δεν διαθέτουν δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες. 
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε, επίσης, ότι για να μεταβεί κάτοικος του Αγαθονησίου στα μεγαλύτερα νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνο, Κω, Ρόδο) πρέπει να παραμείνει για μια εβδομάδα εκεί, αφού υπάρχει ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα από και προς αυτά τα νησιά.
 
Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι: «αυτό που συμβαίνει στο Αγαθονήσι αναδεικνύει τα ιδιαίτερα προβλήματα της νησιωτικότητας. Αυτά που δεν μπορούν να αντιληφθούν κάποιοι στην Αθήνα αλλά και στις Βρυξέλλες.
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα και ευελιξία για να δώσει άμεση λύση.
 
Οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι δεν διεκδικούν το ανέφικτο, απαιτούν το αυτονόητο».