«η διεύρυνση της φορολογικής βάσης ταυτίζεται με τη φορολογική δικαιοσύνη και με την ορθολογική κατανομή των βαρών».
 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το 55% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το 30% από τα νομικά πρόσωπα και τις εταιρείες και το 15% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδηματίες. Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την υιοθέτηση ενός πραγματικού, ατομικού αφορολόγητου ορίου της τάξης των 9.545 ευρώ που απαλλάσσει 1.5 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους από την καταβολή φόρου, όπως και τις ρυθμίσεις για τους νέους επαγγελματίες αλλά και το μηνιαίο επίδομα των 40 ευρώ για κάθε παιδί, παράλληλα με τη διατήρηση του ετήσιου πολυτεκνικού επιδόματος.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την αναγκαιότητα των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά μας, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων.
 
Χαρακτήρισε, επίσης, λανθασμένη την αναστολή λειτουργίας των ΔΟΥ, σε νησιά όπως η Κάλυμνος, η Λέρος και η Κάρπαθος, επισημαίνοντας ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ανάπτυξη των υποδομών για την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων στον τόπο κατοικίας τους.