Πρωτοφανή χαρακτηρίζει, ο Μάνος Κόνσολας, την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι αναπληρωτές της ειδικής εκπαίδευσης και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα Δωδεκάνησα, που αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Σύρο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της πρόσληψής τους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, τονίζει οι εκπαιδευτικοί που έχουν τοποθετηθεί στα Δωδεκάνησα θα πρέπει να μεταβούν στη Σύρο για να καταθέσουν εκεί τα δικαιολογητικά τους.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για πολύωρο ταξίδι χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της αυθημερόν επιστροφής, όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε μια πρωτοφανή ταλαιπωρία, αλλά και έξοδα, από τη στιγμή που η κατάθεση θα μπορούσε να γίνει στις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ρόδο ή ακόμα και ηλεκτρονικά.

Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι σε πολυνησιωτικές περιφέρειες, όπως αυτή του Νοτίου Αιγαίου, θα πρέπει να διευκολύνονται όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι πολίτες στις συναλλαγές τους με την Πολιτεία και στα ζητήματα διοικητικής εξυπηρέτησης, τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας και να διευκολυνθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την κατάθεση των δικαιολογητικών τους στη Ρόδο, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στη Σύρο.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

10.09.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ