Να παραμείνουν στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή, τα 20 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 25,5 ΜW, για να αντιμετωπιστούν οι ενεργειακές ανάγκες της Ρόδου και της Χάλκης, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενόψει της τουριστικής περιόδου, ζητά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφέρεται στα προβλήματα που παρατηρούνται στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αρκετές διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές του νησιού.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η τουριστική περίοδος αρχίζει, οι ενεργειακές ανάγκες των νησιών θα αυξηθούν και θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Ζητά να παραμείνουν στο παλαιό εργοστάσιο του ΑΗΣ Σορωνής τα 20 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 25,5 ΜW, τα οποία είναι απαραίτητα και λειτουργούν για να καλύψουν τις ανάγκες, επισημαίνοντας ότι θα ήταν λάθος να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν πριν από καιρό, τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη του ΑΗΣ Σορωνής λειτούργησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του φορτίου.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

10.04.2019, ΕΡΩΤΗΣΗ_ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ